ALGERIJE

Algerije ligt in Noord-Afrika en telt zo’n 43.333.000 inwoners. Het land ligt tussen Marokko en Tunesië in. Ten noorden van Algerije ligt de Middellandse Zee. In het zuiden heeft het land de volgende buurlanden (vanaf het westen naar het oosten bekeken):
de Westelijke Sahara, Mauritanië, Mali, Niger en Libië. 

De meeste bewoners van Algerije hangen de islam aan. Mensen die zich bekeren tot het christendom ervaren veel weerstand en druk vanuit hun eigen gezin of familie.

Maar niet alleen vanuit de familie wordt druk uitgeoefend. Ook de wet zorgt daarvoor. Zo is er een wet uit 2006, die openbare vergadering verbiedt met het oog op het praktiseren van een ander geloof dan de islam. Deze wet heeft voor bijna alle christelijke stromingen gevolgen gehad ten aanzien van de samenkomsten/kerkdiensten. Katholieke kerken en een protestantse kerk mogen nog wel in het openbaar samenkomen.

Een andere dreiging is de toenemende aanwezigheid van islamitische bewegingen, zoals Al-Qaida, in de Maghreb (= noordwestelijke deel van Afrika).

Algerije op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors
Algerije eindigde in 2022 op de 22-ste plaats in de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Wilt u meer informatie over wat Open Doors voor de christenen in Algerije doet of wilt u de Algerijnse christenen steunen? Bezoek dan de site van Open Doors.Stof tot nadenken

Landenoverzicht

Voorgand land

Volgend land