CHINESE BLIJDSCHAP

Als christen in de westerse wereld is het hebben van een eigen Bijbel heel normaal. Heb je nog geen Bijbel? Ach, dan koop je er toch eentje. Er is keuze zat! In de plaatselijke boekenzaak. Of op het internet. Heb je het niet al te breed? Dan is er in de meeste kringloopwinkels wel een betaalbaar exemplaar te vinden. En ja, er zijn zelfs websites en kerken en andere instanties die een gratis Bijbel verstrekken.

BIJBELS IN DE OOSTERSE WERELD…..
In veel landen in Azië is het hebben van een eigen Bijbel vaak een diep gekoesterde wens, die maar zelden in vervulling gaat. Neem bijvoorbeeld een land als China. Nog altijd is daar de communistische partij aan de macht. En die partij moet niks hebben van Jezus Christus en Zijn volgelingen.
Als gevolg daarvan hebben Chinese christenen in het dagelijks leven te maken met sociale uitsluiting, onderdrukking en vervolging. Ook de Bijbel wordt door de communistische leiding zoveel mogelijk geweerd. Zo zijn bijna alle online bijbels in China door de overheid van het internet gehaald. Als gevolg van dit alles komt het nogal eens voor dat een gemeente het met één (of enkele bijbels) moet stellen. Er zijn zelfs gemeentes die het helemaal zonder Bijbel moeten stellen….

CHINESE BLIJDSCHAP!

Onlangs kwam ik een videofeagment uit 2019 tegen van een groep ondergrondse Chinese seminariestudenten die hun eerste Bijbel ontvingen. Toen de doos met Bijbels werd geopend, drongen ze allemaal samen om….nou ja….kijk zelf maar wat er gebeurde.