HET LIED VAN DE NACHTEGAAL

Het lied van de nachtegaal is het waargebeurde verhaal van Helen Berhane, die ruim twee jaar onder erbarmelijke omstandigheden in haar geboorteland Eritrea gevangen zat. Haar misdaad: aan anderen vertellen over haar geloof in Christus en -ondanks gruwelijke martelingen- weigeren Hem te verloochenen.

Dit boek is een ontnuchterend, pijnlijk en hartverscheurend verslag van waarachtig geloof dat het kwaad trotseert. Niet een gemakkelijk, maar wel een inspirerend boek.

Helen: “Ik heb een boodschap voor christenen die in vrijheid leven: beschouw die vrijheid niet als vanzelfsprekend… Als ik in de gevangenis kon zingen, wat kunnen jullie dan wel niet met jullie vrijheid doen ter verheerlijking van God?”


‘Andere gevangenen en zelfs de bewakers hebben zich er dikwijls over verbaasd, dat christenen onder de vreselijkste omstandigheden zo gelukkig konden zijn. Ze konden ons niet beletten te zingen, al werden wij ervoor geslagen. Ik denk dat nachtegalen ook zouden zingen, zelfs al wisten ze dat ze er na het beëindigen van hun lied om gedood zouden worden’.
Uit Gemarteld om Christus’ wil door Richard Wurmbrand,
grondlegger van de SDOK.


De bovenstaande teksten staan op de achterzijde van het boek.

HEEFT U BELANGSTELLING VOOR DIT BOEK?
Op meerdere sites worden er tweedehands exemplaren van dit boek aangeboden. Onderstaand treft u de nodige gegevens aan om het zoeken te vergemakkelijken.

Titel:
Het lied van de nachtegaal

Schrijvers:
Helen Berhane
met Emma Newrick

Oorspronkelijke titel:
Song of the Nightingale

Oorspronkelijke uitgave:
©2009 Helen Berhane
This book was first published by Authentic Media
9 Holdom Avenue. Bletchley, Milton Keynes, Bucks, MK1, 1QR, UK

ISBN nummer:
ISBN 978-90-75813-03-6
Nur 707

©Copyright 2010
Stichting De Ondergrondse Kerk
Postbus 705
4200 AS Gorinchem
Internet: sdok.nl
Telefoon: 0183-561186

Een uitgave van Stichting SDOK
i.s.m. Open Doors

Stof tot
nadenken

Boeken
overzicht

Meer over
Eritrea

Volgend
boek